Ny bane over Vestfyn

I forbindelse med de store nationale planer om at lave timedrift mellem alle de store byer i Danmark, er der blevet afholdt to borgermøde her på Fyn angående togstrækningen henover Vestfyn. Holmstrup beboerforening har være stærkt repræsenteret ved begge møder for at få det fulde indblik i planerne. Således var der til første møde 2 personer og ved andet møde 7.

Projektet som for alvor gik i gang tidligere på året er nu gået ind i anden fase der skal vare frem til 2016 hvor den endeligt linjeføring skal fastlægges ligesom der bliver lavet en VVM undersøgelse. Slutteligt i denne process vil der igen blive afholdt borgermøder hvor planerne for projektet fremlægget. Herefter forventer man at selve bygge projektet går i gang i 2018. Togstrækningen over Vestfyn forventes færdig i 2023. Der kan læses mere om hele projektet på denne side.

Når den nye banestrækning er etableret er der forventning om at den nuværende bane skal overgå til at fungere mere som en lokalbane for Vestfyn, hvilket jo giver håb om at vi kan bevare vores station. Vi må så forsøge at kæmpe for at holde den i live indtil dette tidspunkt.

Pressen:

  • http://www.fyens.dk/indland/Faa-svar-i-aften-Nyt-superlyntog-over-Vestfyn/artikel/2612499
  • http://www.fyens.dk/middelfart/Bekymring-for-placering-af-ny-togstraekning/artikel/2614208
  • http://www.fyens.dk/indland/Lyntog-over-Vestfyn-Nye-spor-i-naerkontakt-med-kirker/artikel/2618459
  • http://www.fyens.dk/indland/Nyt-lynspor-En-station-er-stadig-i-fare/artikel/2609934

Se billeder fra de to borgermøder herunder: