Holmstrupvej nr. 4

Holmstrupvej4

Ingen årstalsangivelse, men sandsynligvis fra begyndelsen af  1930’erne. Adressen er Holmstrupvej 4

Holmstrupvej 4

Denne ejendom rummede i mange Holmstrup Brugsforening, den er opført i 1910 af Købmand Hans Knudsen, der drev forretningen

frem til 1920, hvor brugsforeningen blev dannet og Hans Knudsen valgte at sælge bygningerne til denne forening.

Den første brugsuddeler hed Albert Petersen, som efterfulgtes af Niels Nedergård, næste i rækken var Einer Nielsen, derefter Niels Bredahl, som senere blev købmand i forretningen overfor, Svend Thorsted fulgte efter som den næste uddeler. Den sidste uddeler var Knud Bech Larsen, Brugsen lukkede i 1984.

Brugsen blev nu til den nye Købmandeforretning og Købmanden hed Bent Olsen, som havde været værkfører i København. Forretningen gik dog som følge af den alm udvikling i samfundet ikke godt og den solgtes nogle år senere.

De bagerste ret store bygninger blev benyttet som kornlager og i starten var der en vindmølle over bygningen. I Købmand Hans Knudsen’s tid var denne mølle og tilhørende bygninger udlejet til en Købmand Kryger, som boede i en lejlighed 1. sal i Holmstrupvej 9.

(Artiklen er gentrykt med godkendelse fra Sanderum Sogns Lokalhistoriske Forening. Artiklen er trykt i deres årsskrift 2011)

[wpdm_file id=6]